Zapečená miska s čímkoľvek, čo je po ruke: Toto sa Vám bude páčiť!

Prísady
Zapečená miska sa stane vašou obľúbenou pochúťkou. Na porciu pre štyri osoby budete potrebovať tieto ingrediencie:
  • 16 plátkov šunky, salámy alebo inej salámy (najlepšie je použiť rôzne druhy)
  • 8 plátkov veky alebo ekvivalentné množstvo iného bieleho chleba
  • 200 g eydamu alebo iného tvrdého syra
  • 150 ml polotučného mlieka alebo kyslej smotany
  • 25 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 3 paradajky
  • 2 papriky
  • Jarná cibuľka
  • Čerstvé bylinky
  • Pepper
  • Soľ
  • Sladká paprika a iné korenie podľa chuti

Príprava
  1. Paradajky a papriky očistite a nakrájajte na kocky. Jarnú cibuľku nakrájajte nadrobno a syr nastrúhajte nahrubo. Ak máte len plátkový syr, nakrájajte ho na rezance. Vajíčka rozbijeme do veľkej misy, osolíme a rozšľaháme vidličkou. So soľou to nepreháňajte, syr a salámy sú dostatočne slané. Postupne primiešajte múku a mlieko alebo kyslú smotanu.
  2. Do cesta postupne vmiešajte ostatné korenie a pretlačený cesnak. Pridajte polovicu strúhaného syra, cibuľu a nakrájanú zeleninu. Nakoniec pridajte na kocky nakrájaný chlieb a všetko dôkladne premiešajte. Pekáč vymastite olivovým olejom alebo maslom, môžete ho tiež posypať trochou strúhanky.
  3. Do zapekacej misy nalejte tretinu vaječnej zmesi a navrch poukladajte kolieska šunky alebo salámy. Klobásy zalejte druhou tretinou vaječnej zmesi a navrstvite na ne zvyšok šunky. Nakoniec všetko zakryte zvyškom cesta a posypte zvyškom syra. Môžete pridať aj niekoľko plátkov paradajok alebo kečupu. Hotový pokrm pečte 30 minút pri 180 °C.
Prajeme dobrú chuť! A ak sa Vám tento rýchly recept páči, zdieľajte ho aj s ostatnými:).

Written By
More from redakcia
Božská PARÍŽSKA KOCKA: Jeden kúsok nikdy stačiť nebude!
Ingrediencie: 1 čokoládový plát džem parížska šľahačka čokopoleva Plát: 4 vajíčka 1...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *