Zapečené zemiaky v rúre so smotanou a strúhaným syrom!

Dnešný recept je ďalší do zbierky toľko obľúbených zapekaných jedál. Ide o variant s využitím zemiakov a kyslej smotany. Niektorí ľudia zemiaky konzumujú len zriedka, pretože sa im nezdajú diétne, aj keď sú zemiaky zeleninou, ktorá obsahuje mnoho vitamínov, ktoré sú pre telo dôležité.

Kyslá smotana je ľahko stráviteľná a vo väčšine prípadov ju môžu tiež konzumovať ľudia citliví na laktózu. Smotana obsahuje dva cenné vitamíny, ktoré spoločne majú veľmi dobrý účinok na telo. Jedným z nich je vitamín A (vo forme retinolu) a ďalšie vitamín D (kyslá smotana s vysokým obsahom tuku). Okrem týchto vitamínov tiež fosfor a vápnik hrajú dôležitú úlohu pri posilňovaní kostí.

Čo budete potrebovať

  • 4-6 zemiakov (v závislosti na tom, koľko jedla chcete urobiť)
  • maslo
  • kyslá smotana
  • cibula
  • soľ
  • korenie
  • korenie (podľa chuti)
  • syr

Postup prípravy na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*