Ingrediencie:
- 1 kg zemiakov
- 5 dkg tvrdého syra
- 30 g masla
- 1 polievková lyžica majonézy
- 1 polievková lyžica nasekaného kôpru
- pol čajovej lyžičky soli
- štyri strúčiky cesnaku
Príprava:
- Zemiaky dôkladne umyte a každý z nich popichajte vidličkou.
- Zemiaky vložte do rúry a pečte pri teplote 180 stupňov 45 minút. Čas pečenia závisí od veľkosti zemiakov.
- Syr nastrúhajte na strúhadle s malými otvormi.
- Syr zmiešajte s rozpusteným maslom, majonézou, kôprom a nasekaným cesnakom.
- Zo syrovej zmesi vytvarujte rovnomerné knedle.
- Po vychladnutí upečených zemiakov každý z nich nakrájajte do tvaru kríža, ako je znázornené na obrázku nižšie.
- Do stredu každého zemiaka vložte malé knedličky a zemiaky vráťte na niekoľko minút do rúry. Potom môžete podávať.
Leave a Reply