Výborné orechovo-marhuľové rezy: Pochutia si skutočne všetci!

Ingrediencie 30 × 40 plech na pečenie:
  • 50 dkg hladkej múky
  • 25 dkg margarínu
  • 10 dkg práškového cukru
  • 2 dkg vanilkového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 štipka soli
  • 1,5 dl kyslej smotany alebo 2 dl mlieka
  • 2,5 dkg droždia
  • 1 žĺtko
Na náplň:
  • 40 dkg mletých vlašských orechov
  • Nastrúhaná kôra z 2 citrónov
  • 60 dkg marhuľového džemu
Poleva:
  • 20 dkg tmavej čokolády alebo polevy na tortu
  • 2 lyžice oleja na varenie
  • 3 cl mlieka alebo šľahačky / čokoláda sa pri krájaní toľko neláme/

Príprava:
  1. Kyslú smotanu, rozdrobené droždie, pridáme žĺtok a premiešame. Rozdrvte múku s margarínom.
  2. Pridáme prášok do pečiva, soľ, práskový cukor, vanilkový cukor a droždie kyslú smotanu/alebo mlieko.
  3. Cesto vymiesime a potom rozdelíme na štyri rovnaké časti. Prikryjeme a dusíme na teplom mieste 40-50 minút.
  4. Príprava: Pripravíme štyri pláty bochníka podľa veľkosti nášho plechu na pečenie. Pláty v rade natrieme lekvárom, posypeme strúhanou citrónovou kôrou a mletými vlašskými orechmi. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 25-30 minút.
  5. Nechajte vychladnúť. Čokoládu rozpustíme nad parou, zmiešame s olejom a mliekom, polejeme vrch koláča. Pred krájaním vložíme do chladničky.
Dobrú chuť prajeme!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*