Výborné orechovo-marhuľové rezy: Pochutia si skutočne všetci!

Ingrediencie 30 × 40 plech na pečenie:
  • 50 dkg hladkej múky
  • 25 dkg margarínu
  • 10 dkg práškového cukru
  • 2 dkg vanilkového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 štipka soli
  • 1,5 dl kyslej smotany alebo 2 dl mlieka
  • 2,5 dkg droždia
  • 1 žĺtko
Na náplň:
  • 40 dkg mletých vlašských orechov
  • Nastrúhaná kôra z 2 citrónov
  • 60 dkg marhuľového džemu
Poleva:
  • 20 dkg tmavej čokolády alebo polevy na tortu
  • 2 lyžice oleja na varenie
  • 3 cl mlieka alebo šľahačky / čokoláda sa pri krájaní toľko neláme/

Príprava:
  1. Kyslú smotanu, rozdrobené droždie, pridáme žĺtok a premiešame. Rozdrvte múku s margarínom.
  2. Pridáme prášok do pečiva, soľ, práskový cukor, vanilkový cukor a droždie kyslú smotanu/alebo mlieko.
  3. Cesto vymiesime a potom rozdelíme na štyri rovnaké časti. Prikryjeme a dusíme na teplom mieste 40-50 minút.
  4. Príprava: Pripravíme štyri pláty bochníka podľa veľkosti nášho plechu na pečenie. Pláty v rade natrieme lekvárom, posypeme strúhanou citrónovou kôrou a mletými vlašskými orechmi. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 25-30 minút.
  5. Nechajte vychladnúť. Čokoládu rozpustíme nad parou, zmiešame s olejom a mliekom, polejeme vrch koláča. Pred krájaním vložíme do chladničky.
Dobrú chuť prajeme!

Written By
More from redakcia
Potrebujete pomoc pri vypadávaní vlasov? Vyskúšajte domáce postupy, ktoré účinne bojujú proti plešatosti!
Nikto nechce byť plešatý! Nie každý si však môže dovoliť drahé prostriedky...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *