
INGREDIENCIE
- 4 ks bielky
- 130 g kryštálový cukor
- 30 g kakao
- 80 g mleté orechy
Parížsky krém:
- 80 ml smotana na šľahanie
- 120 g kryštálový cukor
- 170 g maslo
Poleva:
- 40 g čokoláda na varenie
- Cera
POSTUP
- Cesto: Bielky vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Potom pridáme mleté orechy a preosiate kakao a zľahka vymiešame. Rozotrieme na veľký plech s papierom.
- Upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 st. C 10 – 13 minút.
- Krém: Ten sa robí z večera do rána alebo z rána do večera, proste aspoň 5 hodín. Smotanu s cukrom necháme zovrieť, odstavíme a ešte do horúceho zapracujeme kakao a vymiešame hladký krém. Odložíme do chladničky aspoň na spomínaných 5 hodín. Keď je dokonale vychladnutý, nakrájame doň maslo.
- Šľaháme na stredných otáčkach nejakých 10 minút.
- Plát nakrájame na 3 časti, ktoré plníme a kladieme na seba.
- V mikrovlnke rozpustíme čokoládu s trochou Cery a rozotrieme na koláč. Po čiastočnom stuhnutí ešte povrch pofrkáme čokoládou.
- Nie je toho veľa, nakrájala som 18 kúskov.
DOBRÚ CHUŤ! 👩🍳
- Zdroj:eruska25
Leave a Reply