Prísady na cesto:
- 480 g polohr. múka
- 100 g Masla
- 3 ks. Vaječné žĺtky
- 1 ks. Vanilkový cukor
- 1/4 Čajovéj lyžičky soli
- 100 ml Mlieko
- 30 g Práškový cukor
- Nastrúhaná citrónová kôra z 1 citróna
Na zmes droždia:
- 42 g čerstvé droždie
- 130 ml teplé mlieko
- 20 g práškový cukor
- 20 g hl.múka
Na tvarohovú náplň:
- 500 g Tvarohu
- 2 ks. Vanilkový cukor
- 60 g Práškový cukor
- 3 ks. Vaječné žĺtky
- 20 g Pudingový prášok s vanilkovou príchuťou
- Nastrúhaná citrónová kôra z 1 citróna
Na drobenku:
- 120 g Maslo
- 120 g Polohr. múka
- 80 g Práškový cukor
Tiež:
- 50 g maslo
- 20 ml Rum
- Slivkový džem
Postup:
- Zmes droždia: Droždie rozpustite v mlieku, pridajte cukor a múku, premiešajte a nechajte na teplom mieste krátko vykysnúť.
- Tvarohová náplň: Všetko spolu zmiešajte.
- Drobenka: Múku, cukor a maslo zmiešajte a spracujte na drobenku.
- Cesto: Na cesto dajte do misy múku, rozpustené vlažné maslo, žĺtky, soľ, citrónovú kôru, mlieko, vanilkový a práškový cukor. Pridajte droždie a vypracujte hladké cesto. Cesto nechajte kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu.
- Cesto rozvaľkajte na plechu (42×31 cm) vyloženom papierom na pečenie. Potrite slivkovým lekvárom, navrch rozotrite tvarohovú plnku a posypte drobenkou. Nechajte kysnúť ďalších 20 minút a potom pečte v rúre vyhriatej na 170 °C približne 30 minút.
- Hneď po upečení koláč pokvapkajte rozpusteným maslom s rumom. Nechajte vychladnúť, podľa potreby posypte práškovým cukrom a nakrájajte.
Leave a Reply