Lahodný, tvarohový koláč so slivkovým lekvárom, rumom a drobenkou: Nikdy sa ho nevieme dojesť!

Prísady na cesto:
  • 480 g polohr. múka
  • 100 g Masla
  • 3 ks. Vaječné žĺtky
  • 1 ks. Vanilkový cukor
  • 1/4 Čajovéj lyžičky soli
  • 100 ml Mlieko
  • 30 g Práškový cukor
  • Nastrúhaná citrónová kôra z 1 citróna
Na zmes droždia:
  • 42 g čerstvé droždie
  • 130 ml teplé mlieko
  • 20 g práškový cukor
  • 20 g hl.múka
Na tvarohovú náplň:
  • 500 g Tvarohu
  • 2 ks. Vanilkový cukor
  • 60 g Práškový cukor
  • 3 ks. Vaječné žĺtky
  • 20 g Pudingový prášok s vanilkovou príchuťou
  • Nastrúhaná citrónová kôra z 1 citróna
Na drobenku:
  • 120 g Maslo
  • 120 g Polohr. múka
  • 80 g Práškový cukor
Tiež:
  • 50 g maslo
  • 20 ml Rum
  • Slivkový džem
Postup:
  1. Zmes droždia: Droždie rozpustite v mlieku, pridajte cukor a múku, premiešajte a nechajte na teplom mieste krátko vykysnúť.
  2. Tvarohová náplň: Všetko spolu zmiešajte.
  3. Drobenka: Múku, cukor a maslo zmiešajte a spracujte na drobenku.
  4. Cesto: Na cesto dajte do misy múku, rozpustené vlažné maslo, žĺtky, soľ, citrónovú kôru, mlieko, vanilkový a práškový cukor. Pridajte droždie a vypracujte hladké cesto. Cesto nechajte kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu.
  5. Cesto rozvaľkajte na plechu (42×31 cm) vyloženom papierom na pečenie. Potrite slivkovým lekvárom, navrch rozotrite tvarohovú plnku a posypte drobenkou. Nechajte kysnúť ďalších 20 minút a potom pečte v rúre vyhriatej na 170 °C približne 30 minút.
  6. Hneď po upečení koláč pokvapkajte rozpusteným maslom s rumom. Nechajte vychladnúť, podľa potreby posypte práškovým cukrom a nakrájajte.
DOBRÚ CHUŤ!
Written By
More from redakcia
Halušky od babky: Kto by ich nemal rád!
A ak si chcete pripraviť bezlepkové halušky, nie je nič jednoduchšie ako...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *