
Prísady:
- 300 g fazule
- 100 g tučnej údenej slaniny
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- 1 čajová lyžička červenej papriky (možno vynechať)
- 1 bobkový list
- 1/2 hlavy cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 malý pohár kyslej smotany (1,5-2 dl)
- soľ
- niekoľko kvapiek octu (možno vynechať)
Postup:
- Fazuľu varím 30 minút a potom z nej scedím šťavu (aby nevytvorila bublinky). Zalejem studenou vodou a varím do mäkka, bez soli, s bobkovým listom.
- Na panvici dajte slaninu nakrájanú na kocky, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte. Pridáme múku, smažíme, kým sa ľahko nezapečie, a na samom konci vmiešame červenú papriku.
- Do vriacej fazule vmiešam vyprážanú zmes, pridám kyslú smotanu, osolím. V prípade potreby zrieďte vodou. Ak kyslá smotana nie je dostatočne kyslá, pridám niekoľko kvapiek octu. Varte 5 minút.
- Ako prílohu možno použiť varené alebo pečené klobásy, dusené mäso.
Dobrú chuť! Ak sa Vám recept páči, podeľte sa oň aj so svojimi priateľmi na Facebooku.
Leave a Reply