“Čokoládové koláčiky bez čokolády”: Super ku kávičke alebo čaju!

Zloženie:
  • 100 g masla
  • 350 g hladkej múky
  • 75 g kakaa (jedna plechovka)
  • 150 g cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 3 vajcia
  • vanilkový extrakt
  • štipka soli
  • práškový cukor na vaľkanie

Príprava:
  • Zmiešam múku a kakao, pridám soľ a prášok do pečiva. V inej miske dobre vymiešam vajíčka s cukrom, pridám maslo a to tiež vymiešam. Pridajte vanilku a potom suché prísady. Potom zabalím do fólie a dám do chladničky aspoň na 5-6 hodín.

  • Po vychladnutí vyberiem, najprv nakrájam na plátky a dám späť do chladničky. Vždy odoberiem len dva plátky, nakrájam na kocky a vyvaľkám na 2 cm guličky vhodné na plech.
  • Obalím v práškovom cukre a poukladám na plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180-200 stupňov na 10 minút. Pracujem striedavo s dvoma plechmi na pečenie, vyvaľkám guľky, kým sa ten predchádzajúci pečie a ak treba čakať, hneď dám do chladničky. Chlad je dôležitý.
Dobrú chuť!

Written By
More from redakcia
Populárne sú v kórejskej a japonskej medicíne. Naozaj sú taký zázrak?
Malé červené bobule čínskej kustovnice sa používajú v čínskej medicíne od roku...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *