Dokonalý koláč Monte: BEZ PEČENIA!

Na prípravu krému 1 budeme potrebovať:
  • 1 l plnotučného mlieka,
  • 100 g kukuričného škrobu,
  • 100 g kr. cukru,
  • 1 balíček vanilkového cukru,
  • 125 g masla.
Na prípravu krému 2 budeme potrebovať:
  • 500 ml smotany na šľahanie,
  • 200 g čokolády,
  • troška rumu.
Ďalej budeme potrebovať:
  • BEBE keksy,
  • troška rumu a troška mlieka.
POSTUP:
  1. Plech alebo formu/dózu si vystelieme BEBE keksami, ktoré pokvapkáme rumom (ak máme radi rozmočenejšie keksíky, môžeme pokvapkať aj mliekom).
  2. Pripravíme si plnku 1. 0,5 l mlieka si zohrejeme na ohni, pridáme doň trochu rumu. V inej miske si zmiešame kr., vanilkový cukor a kukuričný škrob, zalejeme zvyšným mliekom a miešame, aby sme získali hladkú zmes. Keď nám mlieko začne vrieť, pridáme hladkú zmes a varíme cca 2 minúty. Následne pridáme maslo a celú hmotu nalejeme ešte horúcu na sušienky.
  3. Zatiaľ čo nám plnka 1 na sušienkach prechladne, pripravíme si plnku 2. Smotanu na šľahanie dáme na mierny oheň, pridáme k nej nalámanú čokoládu a varíme dovtedy, kým sa čokoláda nerozpustí. Odstavíme z ohňa, necháme mierne prechladnúť a nalejeme na plnku1.
  4. Tento navrstvený fenomenálny MONTE koláč musí postáť a vychladnúť. Vložíme ho do chladničky na minimálne 2 hodiny a následne môžeme krájať na rezy a podávať.
Dobrú chuť!👌👌 A ak sa Vám recept páči, podeľte sa oň aj s ostatnými.
Written By
More from redakcia
Perníkové rezy, ktoré zmiznú rýchlo ako blesk!
Zloženie: Na cesto: 1 veľké vajce 60 g margarínu 250 g medu...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *