Ingrediencie na 12 kusov
Na piškótové cesto:
- 3 vajcia
- 20 dkg polohr.múky
- 9 dkg cukru
- 7 dkg krupice
- 12 dkg margarínu
- 2x vanilkový cukor
- 4 lyžice mlieka
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli!
(bielka som vyšľahala zvlášť)
Krém:
- 4 dl mlieka
- 1 vanilkový puding
- 4 polievkové lyžice cukru
- 2 dl smotany
- 1 stužovač
Príprava:
- Rúru vyhrejeme na 200 C, do otvorov vo forme na muffiny vložíme papierové košíčky.
- Oddeľte vajcia. Z bielkov vyšľaháme tuhú penu, potom pridáme cukor a ďalej šľaháme, kým nedosiahneme lesklú a ešte tvrdšiu penu.
- Potom pridajte vaječný žĺtok a znova začnite šľahať, ale len dovtedy, kým nie je všetko homogénne a pridajte rozpustený margarín a mlieko. Opatrne vmiešame štipku soli, krupicu a múku, v ktorej sme predtým rozmiešali prášok do pečiva a vanilkový cukor. Zmesou rovnomerne naplníme košíčky, vložíme do rúry a pečieme 12-15 minút. Ochladíme a odlepíme papier.
- Krém: Suroviny uvaríme, potom po vychladnutí vyšľaháme 2 dl smotany a zmiešame s pudingom, môžete primiešať stužovač.
- Odrežte vrch muffinu a naplňte ho pudingovým krémom a odrezaný vrch položete na krém.
Prajeme dobrú chuť! 🙂
Leave a Reply