
PRÍSADY:
- 5 vajec
- 3/4 šálky cukru
- štipka soli
- 1 plochá lyžica pšeničnej múky
- 1 plochá lyžica strúhanky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 150 g mletých vlašských orechov
- 3 tortové oblátky (nakrájajte 3 oblátky podľa veľkosti formy)
- Vajcia s cukrom a štipkou soli šľahajte, kým nezdvojnásobia svoj objem. Do samostatnej misky pridáme pšeničnú múku, strúhanku, prášok do pečiva a premiešame. Pridáme k rozšľahaným vajciam, ďalej pridáme mleté orechy a dôkladne premiešame.
- Formu na pečenie s rozmermi 25×20 cm (alebo podobnú) vyložte oblátkami a nalejte 1/2 cesta. (budete robiť 2 pláty)
Pečte 35-40 minút pri teplote 170 stupňov. Cestá pripravte rovnakým spôsobom. Upečené nechajte vychladnúť.
PRÍSADY NA KOKOSOVÚ PLNKU:
- 1 žemľa Kaiserka
- 500 ml mlieka
- 1/2 šálky cukru
- 100 g kokosových hoblín
- 200 g mäkkého masla
- Žemľu zalejte 250 ml mlieka a nechajte ho odležať. Do hrnca nalejte 250 ml mlieka, pridajte cukor a priveďte do varu. Do vriaceho mlieka pridajte kokosové hobliny a varte asi 5 minút. Pridajte namočenú žemľu, premiešajte a varte asi 5 minút. Horúce prísady zmiešajte a nechajte vychladnúť.
Mäkké maslo vyšľahajte, postupne pridávajte vychladnutú zmes a stále miešajte. - Na upečený plát natrite 1/2 zmesi a rozotrite ju. Na vrch položte druhý, zľahka ho pritlačte, prikryte zvyšnou zmesou a rozotrite. Položte suchú oblátku a zľahka ju pritlačte.
PRIPRAVTE KRÉMOVÚ NÁPLŇ:
- 500 ml 36% smotany
- 1 tabuľka bielej čokolády
- Do hrnca nalejte 100 ml 36% smotany, pridajte bielu čokoládu, roztopte ju a nechajte úplne vychladnúť.
- Vyšľahajte 400 ml studenej 36% smotany, prilejte vychladnutú bielu čokoládu a premiešajte lyžicou (nepoužívajte mixér). Nalejte na oblátku a rozotrite. Keď je koláč hotový, vložte ho do chladničky.
Postup si môžete pozrieť v priloženom videu:
Prajeme dobrú chuť! 😋👌👌👩🍳
Leave a Reply