Ingrediencie pre 4 osoby:
- 200 g ryžových cestovín (rezance)
- 300 g tofu
- olej na vyprážanie
- 200 g čerstvých uhoriek
- 150 g sójových klíčkov
Na dresing:
- 1 lyžička strúhaného čerstvého zázvoru
- 1 červená čili paprička
- 1 polievková lyžica nasekaného koriandrového listu
- 70 g pražených nesolených arašidov
- 3 mladé cibuľky
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička hnedého cukru
- 2 polievkové lyžice Podravky
- 2 lyžice oleja
Príprava:
1. Ryžové cestoviny dáme na rozohriatu panvicu a zalejeme horúcou vodou. Nechajte odstáť, kým cestoviny neabsorbujú vodu a nezmäknú.
2. Tofu nakrájame na kocky a opečieme na oleji do zlatožlta.
3. Uhorky prekrojíme na polovice, zbavíme semienok a nakrájame šikmo na plátky.
4. V miske zmiešame scedené cestoviny, uhorky a umyté sójové klíčky.
5. Na šalátový dresing: zázvor, nadrobno nakrájané čili papričky, koriander, drvené arašidy, pokrájanú jarnú cibuľku, sójovú omáčku, prelisovaný cesnak, cukor, passatu a olej dobre premiešame a zalejeme pripraveným šalátom.
Všetko dobre premiešame a podávame. Tento lahodný a nutrične vyvážený šalát môžete podávať ako jedlo alebo občerstvenie bohaté na vitamíny, minerály a ďalšie živiny.
Dobrú chuť! Pokiaľ sa Vám tento ľahký recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi:). Ďakujeme ❤
Leave a Reply