Lahodný krémeš s jablkami: Tento zákusok si vás určite získa!

Ingrediencie:
  • 400 g vašich obľúbených maslových sušienok.
  • 4-6 jabĺk
  • 200 ml vody
  • 50 g práškového cukru
  • 5 g mletej škorice
  • 1 vanilkový puding
  • Šťavu z polovice citróna
Na pudingovú vrstvu budete potrebovať:
  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 50 g cukru kryštál
  • 50 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový puding
  • soľ
Na čokoládovú polevu si nachystajte:
  • 100 g čokolády na varenie
  • 100 ml smotany na šľahanie
Príprava
  1. Jablká si očistite a aj so šupkou ich nahrubo nastrúhajte do širokého hrnca. Ešte za studena v nich rozmiešajte čerstvo vylisovanú šťavu z polovice citróna a škoricu. Potom jablká podlejte odstátou alebo prevarenou vodou a na slabšom plameni poduste, kým sa asi polovica vody neodparí. Potom v horúcich jablkách rozmiešajte cukor a vanilkový puding. Za stáleho miešania varte krém až do chvíle, než vám zhustne. Potom ho odstavte z platne a dajte vychladnúť.
  2. Do panvice si odlejte 300 ml mlieka, rozmiešajte v nej cukor a na miernom plameni priveďte mlieko do varu. Vo zvyšku mlieka medzitým rozmiešajte vaječné žĺtky. Potom pridajte puding a múku. Bielky si dajte bokom, zľahka ich prisoľte a vyšľahajte z nich hutný sneh. Do horúceho mlieka s cukrom primiešajte žĺtkovú zmes a miešajte, kým krém nezačne hustnúť. Potom ho odstavte z platne a zapracujte doň najprv bielkový sneh a potom tvaroh. Hotový krém dajte vychladnúť.
  3. Dve tretiny maslových sušienok vyskladajte do súvislej dvojitej vrstvy na dno vhodnej nádoby, napríklad pekáča. Na vrstvu sušienok natrite najprv jablkový krém a potom puding. Na puding príde ďalšia vrstva sušienok, tentoraz len jedna.
  4. Vrchnú vrstvu sušienok prizdobte čokoládovou polevou – čokoládu si rozpustite vo vodnom kúpeli. Keď bude všetky rozpustené, odstavte ju a rozmiešajte v nej smotanu. Akonáhle vznikne jemná a lesklá hmota, naneste ju na zákusok.
  5. Hotový krémeš dajte aspoň na dve hodiny zatuhnúť do chladničky. Pred servírovaním ho môžete prizdobiť škoricou, práškovým cukrom alebo domácou šľahačkou.
DOBRÚ CHUŤ!❤️😋👩‍🍳
Written By
More from redakcia
Podľa ruskej bylinkárky, majú tieto bylinky 1000-krát väčšiu hodnotu ako lieky!
Neexistuje bylinka, ktorú by Ruska Elena Fiodorovna Zajcevová nepoznala, keďže táto renomovaná...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *