Marocký šalát: Úžasne farebný, trochu exotický a plný zdravých ingrediencií!

Zloženie:
  • 1 šálka varenej cícerovej kaše (môže byť aj z konzervy)
  • 1/2 šálky kuskusu
  • 1/3 šálky sultánok
  • stredná cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 červená paprika
  • 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
Omáčka:
  • 4 PL ľanového alebo olivového oleja
  • strúčik cesnaku
  • čajová lyžička rasce
  • čajová lyžička mletého koriandra
  • 1/2 čajovej lyžičky zázvoru
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • soľ a korenie

Postup:
  1. Kuskus a sultánky zalejte 1/2 šálky vriacej vody, prikryte a nechajte 5 minút odstáť.
  2. Cibuľu a papriku nakrájajte na kocky. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame. Všetku zeleninu vložte do misy, pridajte kuskus a nasekanú petržlenovú vňať.
  3. Omáčku pripravte zmiešaním všetkých ingrediencií, kým sa dôkladne nespoja. Môžete ho dať do nádoby, uzavrieť ju a silno pretrepať.
  4. Šalát zalejte pripraveným dresingom a všetko premiešajte. Nechajte aspoň pol hodiny odstáť, aby sa zmiešali.
Dobrú chuť! Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojou rodinou a priateľmi :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*