Výborná domáca pizza: Jednoduchý recept, ktorý si prispôsobíte podľa seba!

Pizza ako prototyp jednoduchého a variabilného jedla doslova dobyla svet. A nie je dôvod nepripraviť si ho doma, nie je potrebná žiadna špeciálna rúra a hotová bude za chvíľu. Aj v rúre môžete pripraviť pizzu, ktorá je oveľa chutnejšia ako mrazené polotovary, ktoré si môžete kúpiť v supermarketoch. Domácu pizzu si navyše môžete prispôsobiť podľa svojej chuti. Preto sa inšpirujte receptom, ktorý vám dnes predstavíme.

Na cesto budete potrebovať:
  • 600 g hladkej múky
  • 300 ml vody, najlepšie prevarenej a vychladenej
  • 20 ml olivového oleja
  • 10 ml medu
  • 1 kocka pekárskeho droždia
  • Soľ
Prílohy na pizzu sa môžu líšiť podľa vašej chuti. Môžeme použiť napríklad:
  • 400 g veľmi zrelých mäkkých paradajok alebo paradajkového pretlaku alebo kečupu
  • 300 g strúhaného 40 % syra Eidam alebo iného tučného syra
  • 250 g nakrájanej salámy podľa vlastného výberu
  • 1 malá plechovka sterilizovanej kukurice

Príprava
  1. V malej miske zmiešajte droždie s medom a trochou vody. Rozmixujte ich na pastu a odložte bokom. Vo veľkej miske zmiešajte múku, olivový olej a zvyšok vody. Dobre vypracujte cesto a potom pridajte droždie a medovú pastu. Cesto ešte raz dobre vypracujte a na záver pridajte soľ. Potom misu prikryte čistou utierkou alebo handričkou a dajte ju na teplé miesto kysnúť. Cesto by malo kysnúť asi trištvrte hodiny.
  2. Vykysnuté cesto rozdeľte na polovicu. Obe polovice rozvaľkajte do štvorca a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Takto vznikne základ pizze. Teraz ho musíte ozdobiť. Hoci praví Taliani by s tým nesúhlasili, výber prílohy závisí najmä od vás a vašich chutí. Nebojte sa experimentovať. V každom prípade by základom mal byť paradajkový pretlak. Alebo v najhoršom prípade kečup. Ak sa rozhodnete pre kečup, vyberte si taký, ktorý obsahuje veľa paradajok.
  3. Pokiaľ ide o našu vzorku pizze, postup je nasledovný: Na cesto položte vrstvu nadrobno nakrájaných paradajok alebo cesto potrite kečupom alebo paradajkovým pretlakom. Na paradajkovú vrstvu rovnomerne rozložte salámu nakrájanú na kocky. Potom pridajte kukuricu a pizzu posypte strúhaným syrom.
  4. Pizzu vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od použitých surovín, ale zvyčajne je to 15 až 20 minút.
Dobrú chuť!
Zdieľajte tento jednoduchý recept na pizzu aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Written By
More from redakcia
8 prekvapivých spôsobov použitia alkoholu, ktoré majú často cenu zlata!
Väčšina domácností má v kúpeľňovej skrinke malú fľašu alkoholu. Málokto však vie,...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *