
Prísady:
- 500 ml 30 alebo 36% smotany
- 3 lyžice práškového cukru
- voliteľne 1 stužovač
- 250 g mascarpone
Na prípravu tohto krému budete potrebovať dobre vychladenú 30 alebo 36% smotanu (musí byť priamo z chladničky, nie pri izbovej teplote).
Ak plánujete pridať stužovač pre lepšiu štruktúru zmesi (krém-fix), stačí použiť 30 % smotany. Ak používate 36% krém, nie je potrebné pridávať žiadne stužovadlo.
Postup:
- Vychladnutú smotanu (500 ml) zmiešajte s práškovým cukrom (3 polievkové lyžice) a krémom Fix na vysokých otáčkach. Miešajte približne 3-4 minúty. Ak sa vám smotana nešľahá, je stále tekutá, znamená to, že bola napríklad zatuchnutá alebo teplá, prípadne nádoba, v ktorej ste šľahali, bola mokrá.
- Keď zmes začne hustnúť a vytvorí sa čoraz tuhší krém, pridajte mascarpone. Miešajte, kým sa nevytvorí tuhý krém. Šľahanie by malo trvať približne 2 minúty.
- Krém je pripravený. Môžete ho použiť na prípravu dezertu, torty alebo ako dekoráciu na muffiny či cupcakes. Ak ho neplánujete použiť hneď, uložte ho do chladničky (maximálne na 3 dni).
Prajeme príjemnú prípravu :).
Leave a Reply