Suroviny
- 250 g hladká múka
- 250 g margarín
- 4 PL kyslá smotana
- 4 ks vajce
- 200 g práškový cukor
- 5-6 ks jablká
- 150 g orechy
- 150 g mak
- vanilkový cukor
- 2 PL kakao
Postup
- Múku, tuk a smotanu dôkladne zmiesime a zabalené cesto odložíme aspoň na pol hodiny do chladu. Jablká očistíme a najemno postrúhame.
- Príprava plnky: žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme jablká, orechy alebo pomletý mak, vanilkový cukor a kakao. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme ho do plnky.
- Cesto rozdelíme na polovice, obe rozvaľkáme. Jednu dáme na vymastený plech, rozotrieme na ňu plnku a zakryjeme druhou polovicou cesta.
- Vrch natrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Pečieme 30 – 40 minút na 180 C.
Leave a Reply