Neodolateľné martinské rezy, ktoré si rozhodne upečte!

Suroviny
  • 250 g hladká múka
  • 250 g margarín
  • 4 PL kyslá smotana
  • 4 ks vajce
  • 200 g práškový cukor
  • 5-6 ks jablká
  • 150 g orechy
  • 150 g mak
  • vanilkový cukor
  • 2 PL kakao
Postup
  1. Múku, tuk a smotanu dôkladne zmiesime a zabalené cesto odložíme aspoň na pol hodiny do chladu. Jablká očistíme a najemno postrúhame.
  2. Príprava plnky: žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme jablká, orechy alebo pomletý mak, vanilkový cukor a kakao. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme ho do plnky.
  3. Cesto rozdelíme na polovice, obe rozvaľkáme. Jednu dáme na vymastený plech, rozotrieme na ňu plnku a zakryjeme druhou polovicou cesta.
  4. Vrch natrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Pečieme 30 – 40 minút na 180 C.
Dobrú chuť!👌😋
Ak máte tieto rezy radi, podeľte sa o recept aj so svojou rodinou a priateľmi :).
Written By
More from redakcia
Famózne cesnakové zemiaky pečené v rúre: Úžasná chuť a rýchla príprava!
Dnes Vás zoznámime s receptom, ktorý vychádza z pôvodnej portugalskej receptúry.  Tieto...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *