Ingrediencie pre 10 osôb:
- 4 vajcia
- 200 g cukru
- 200 ml oleja
- 250 ml mlieka
- 300 g polohr. múky
- 3 lyžice kakaa
- 1 Prášok do pečiva
- štipka soli
- 100 ml mlieka na natretie upečeného cesta
Na krém:
- 400 ml sladkej smotany
- 2 vrecúška kremfixu
- 350 g nutely
- 500 g mascarpone
Na polevu:
- 200 g horkej čokolády na varenie
- 200 ml sladkej smotany
Príprava:
- Oddelíme bielky a žĺtky. Bielka vyšľaháme s trochou soli a odstavíme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do bielej farby, potom pridáme ostatné suroviny a nakoniec vareškou vmiešame sneh z bielkov.
- Rúru vyhrejeme na 180 C a pečieme 20 minút, vyskúšame test špáradlom. Upečené cesto vychladíme a natrieme mliekom
- Mascarpone vyšľaháme s Nutellou a pridáme k nej rozpustenú a vychladnutú čokoládu a všetko dobre premiešame. Vymiešame smotanu a primiešame do nej kremfix, potom pridáme mascarpone zmes.
- Plnku ihneď rozotrite po upečenej piškóte a nechajte v chladničke stuhnúť, kým budete robiť polevu.
- V hrnci zohrejeme smotanu a keď zovrie, odstavíme z ohňa a pridáme čokoládu. počkáme minútku a metličkou zmes premiešame, kým nebude úplne jednotná. Potom polejeme hotový koláč, ktorý môže zostať v chladničke tri až štyri dni.
Prajeme dobrú chuť a príjemné pečenie. Ak sa vám recept páči, nezabudnite ho zdieľať aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Leave a Reply