Nutela kocky, jeden z najlepších koláčov: Budú ich zbožňovať starí aj mladí!

Ingrediencie pre 10 osôb:

  • 4 vajcia
  • 200 g cukru
  • 200 ml oleja
  • 250 ml mlieka
  • 300 g polohr. múky
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 Prášok do pečiva
  • štipka soli
  • 100 ml mlieka na natretie upečeného cesta

Na krém:

  • 400 ml sladkej smotany
  • 2 vrecúška kremfixu
  • 350 g nutely
  • 500 g mascarpone

Na polevu:

  • 200 g horkej čokolády na varenie
  • 200 ml sladkej smotany

Príprava:

  1. Oddelíme bielky a žĺtky. Bielka vyšľaháme s trochou soli a odstavíme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do bielej farby, potom pridáme ostatné suroviny a nakoniec vareškou vmiešame sneh z bielkov.
  2. Rúru vyhrejeme na 180 C a pečieme 20 minút, vyskúšame test špáradlom. Upečené cesto vychladíme a natrieme mliekom
  3. Mascarpone vyšľaháme s Nutellou a pridáme k nej rozpustenú a vychladnutú čokoládu a všetko dobre premiešame. Vymiešame smotanu a primiešame do nej kremfix, potom pridáme mascarpone zmes.
  4. Plnku ihneď rozotrite po upečenej piškóte a nechajte v chladničke stuhnúť, kým budete robiť polevu.
  5. V hrnci zohrejeme smotanu a keď zovrie, odstavíme z ohňa a pridáme čokoládu. počkáme minútku a metličkou zmes premiešame, kým nebude úplne jednotná. Potom polejeme hotový koláč, ktorý môže zostať v chladničke tri až štyri dni.

Prajeme dobrú chuť a príjemné pečenie. Ak sa vám recept páči, nezabudnite ho zdieľať aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*