Rýchly kokosový koláč: Pre tých, ktorí majú radi kokos a kombináciu mäkkej sušienky, to bude skutočná lahôdka.

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 8 lyžíc cukru
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 12 lyžíc hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva (10 g)
  • 2 lyžice kakaa

Plnka:

  • 500 ml mlieka
  • 3 lyžice hl. múky
  • 8 lyžíc cukru
  • 100 g kokosu
  • trochu vanilkového extraktu

Poleva:

  • 100 g čokolády
  • 2 – 3 lyžice oleja


Príprava:

  1. Zapnite rúru na 180 stupňov. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, potom pridáme žĺtky, potom olej a mlieko, trochu mlieka necháme na jednu veľkú lyžicu, budeme potrebovať neskôr. Na záver pridáme múku s práškom do pečiva a všetko spolu premiešame, aby neboli hrudky.
  2. Zmes rozdelíme na dve rovnaké časti, do jednej nahrubo pridáme kakao a samostatnú lyžicu mlieka a všetko spolu vyšľaháme. Plech s rozmermi 30 x 20 cm vystelieme papierom na pečenie tak, aby trochu vyčnieval, potom celú kakaovú zmes vytrasieme a vložíme na 15 minút do rúry, aby sa vytvorila kôrka.
  3. Kým sa kôrka pečie, zmiešame cukor a múku na plnku, potom pridáme trochu studeného mlieka a zvyšok nalejeme na panvicu a dáme zovrieť na oheň. Zmes varte, keď mlieko vrie a miešajte, kým nezhustne.
  4. Veľmi nezhustne, tak to má byť, potom odstavíme z ohňa a pridáme kokos, spojíme a nakoniec pridáme vanilkový extrakt a všetko premiešame.
  5. Kôru vyberieme z rúry, nanesieme celú kokosovú plnku, uhladíme a polejeme zmesou, aby sme získali svetlú kôrku.
  6. Vráťte do rúry piecť na 20 až 25 minút. Piekla som 22 minút.
  7. Upečený koláč potrieme polevou. Čokoládu s olejom rozpustíme na miernom ohni, premiešame a nalejeme na koláč. Podnosom ešte trochu potraste, aby sa čokoláda pekne rozložila.
  8. Kokosovú tortu nechajte úplne vychladnúť, potom ju nakrájajte a podávajte alebo prikryte fóliou a až do podávania uložte do chladničky.

Dobrú chuť a príjemné pečenie. Nezabudnite sa o recept podeliť :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*