Suroviny na cesto :
- 400g hladkej múky
- 1 žĺtok
- 0,5 dcl oleja
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička soli
- 2 – 2,5 dcl mlieka
- 25 g droždia
Plnka:
- 120 g mascarpone
- pol zväzku medvedieho cesnaku
Na potretie:
- 1 vajce
Postup:
- Do 1 dl vlažného mlieka dáme cukor, trochu múky a rozdrobené droždie. Kvások necháme naskočiť. Múku dáme do misky, zmiešame so soľou, pridáme droždie, ostatné suroviny a dôkladne prepracujeme.
- Prikryte kuchynskou utierkou a nechajte 30 minút odpočívať. Kým nám cesto odpočíva, nakrájame si medvedí cesnak..
- Cesto sa nám zdvojnásobí. Vyvaľkáme ho do kruhu s priemerom cca 35 cm. Kruh potrieme s mascarpone a posypeme nakrájaným medvedíme cesnakom ( tiež môžeme mascarpone vymixovať s cesnakom a natrieť touto pomazánkou. Kruh nakrájame s pizza kolieskom na 16 trojuholníkov. Tie zvinieme do rožkov a poukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie..
- Každý rožok potrieme rozšľahaný vajíčkom. Pečieme pri 180°C asi 20 minút do zlatista. Pred dopečením môžeme posypať semienkami podľa chuti a tiež strúhaným syrom.
- Ak nemáte radi medvedí cesnak alebo mascarpone, cesto potriete mäkkým maslom alebo olejom. Nakrájajte na trojuholníky, zrolujte. Budú z nich veľmi lahodné a jemné croissanty.
Prajeme dobrú chuť!😋👩🍳👌
Podeľte sa o tento super recept aj s ostatnými na Facebooku.
zdroj:mňamky-recepty
Leave a Reply