Prísady:
- 200 g ďatle
- 120 g Mandle
- 10 polievkových lyźíc vody
- 2 polievkové lyžice mandľového masla (alebo iné)
- 100 g strúhaného kokosu
- 50 g Kokosového oleja
- Sultánky podľa chuti
- Čokoláda s vysokým obsahom kakaa na obaľovanie
Postup:
- Ďatle odkôstkujte a vložte ich do horúcej vody spolu s mandľami. Nechajte odpočívať približne 5-10 minút. Mandle a ďatle vložte do mixéra a postupne pridávajte vodu, v ktorej boli namočené (najprv len 5 PL, potom uvidíte, aká je konzistencia či je potrebné pridať viac alebo nie). Pridajte mandľové maslo (prípadne arašidové alebo kešu maslo) a rozpustený kokosový olej a rozmixujte do hladka.
- Zmes bude hustá a teraz už len vmiešajte kokosové vločky a sultánky, prípadne iné sušené ovocie alebo čokoládové kúsky.
- Zmes nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie a vysypanej strúhaným kokosom (koláč sa potom ľahko uvoľní z formy).
- Vrch ozdobíme rozpustenou čokoládou a necháme vychladnúť, nakrájame a môžeme podávať.
Leave a Reply