SVIEŽI a rýchly tvarohový koláč zo 4 vajec a 250g tvarohu – ideálny na leto!

Čo budete potrebovať?
Cesto:
  • 120 g hladká múka
  • 4 vajcia
  • 120 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • kúsok soli
  • kakao na posypanie koláču
Krém:
  • 250 g tvarohu
  • 120 g kryštálového cukru
  • 250 ml sladkej smotany
  • 1 vanilkový cukor
Postup prípravy:

1.) Ako prvé si vyšľahajte vajíčka s cukrom.
2.) Sypké suroviny, teda múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor a kúsok soli premiešajte a pridajte k vyšľahaným vajíčkam s cukrom.
3.) Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a pokvapkáme olejom.
4.) Pripravené cesto vylejeme na plech a pečieme 10 minút pri teplote 200 stupňov.

5.) Na prípravu krému si najprv zmiešame tvarov s cukrom.
6.) Smotanu vyšľaháme na šľahačku a pridáme k tvarohu s cukrom.
7.) Krém dobre ale zľahka premiešame.

8.) Upečený korpus rozkrojíme na polovice a na jeden plát natrieme krém.
9.) Druhým plátom prikryjeme a zvyšok krému nanesieme na vrch koláča.
10.) Môžeme odstrániť kraje koláča a na záver posypeme kakaom.

DOBRÚ CHUŤ!
Written By
More from redakcia
Toto ste o paradajkovej šťave pravdepodobne nevedeli: Stane sa vašou obľúbenou!
Paradajková šťava si zachováva všetky vlastnosti čerstvých paradajok, povedala novinárom nutričná terapeutka...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *