Toto je skutočné tajomstvo fašíriek, ktoré väčšina gazdiniek nepozná!

Sú ľudia, ktorí urobia vždy o niečo chutnejšie fašírky, práve oni musia na každom rodinnom stretnutí neustále rozprávať ostatným o recepte. Ak chcete upiecť aj vy chutné fašírky s výbornou textúrou, určite dodržujte nasledujúce postupy.

Prezradíme vám niekoľko trikov, aby boli vaše fašírky odteraz dokonalé!

Dostatočne osoľte: fašírka bude chutná, ak ju dostatočne osolíte. Na 450 gramov mäsa je potrebná 1 čajová lyžička soli.

Bylinky: kľudne pridajte do fašírky čo najviac byliniek. Petržlen, bazalka, mäta, oregano atď. Špeciálnu chuť mu môže dodať aj štipka muškátového orieška.

Vajíčko: nepridávajte príliš veľa vajec, pretože to nezmäkne, ale drží hmotu pohromade. Na pol kila mäsa je potrebné jedno vajce.

Dávajte tiež pozor, aby ste nepoužili príliš veľa chleba (alebo strúhanky). Na 450 gramov mäsa je potrebná len polovica šálky.

Miesenie: všetky suroviny dáme do misky a nikdy nepoužívame lyžicu ani vidličku, ale hmotu vždy dôkladne premiesime rukou. Mäso sa tak nerozpadne.

Tvarovanie guľôčok: veľkosť fašírky musí vždy zodpovedať ich účelu. Ak robíte fašírky v polievke, budú prirodzene menšie, ako keby ste robili fašírky inak. Fašírka by mala mať priemer 5 cm, ak je vyrobená na omáčku, tak len 3 cm.

Mokré dlane? Fašírky nikdy netvarujte mokrými dlaňami, pretože surová hmota sa vám prilepí na ruky. Namočte si ruky do trochy oleja a takto tvarujte guľky.

Pečenie: musia byť z oboch strán poriadne prepečené, len tak sa vo vnútri dostatočne prepečie. Keď ich vložíme do rozpáleného oleja, trochu ich od seba odtiahneme, aby sa navzájom nedotýkali.

Ak vás článok zaujal, zdieľajte ho aj s ostatnými gazdinkami.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*