Výborný králičí paprikáš, ktorý bude chutiť celej rodine!

Zloženie:
  • 1 králik, vnútornosti a všetko.
  • 2 hlavy červenej cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vrchovatá polievková lyžica červenej papriky
  • 1 štipka chilli – podľa chuti
  • 1 čajová lyžička hladkej múky
  • 1 polievková lyžica sadla (tentoraz som použila kačací tuk)
  • 10 zrniek korenia
  • soľ
  • štipka lestianu
  • 1 lesná huba. klinček (možno vynechať)

Príprava:
  1. Králika nakrájajte na kúsky. Cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak na plátky. Rozpáľte tuk, pridajte cibuľu a na miernom ohni ju za stáleho miešania 4-5 minút opekajte. Pridáme cesnak, ešte chvíľu restujeme, stiahneme z ohňa, pridáme múku a premiešame.
  2. Pridáme červenú papriku, premiešame a hneď pridáme asi 1-1,5 dl vody. Pridám kúsky králika okrem pečene. Ja pridávam soľ, korenie, leštenec, chilli a hríb, ak máte.
  3. Tentoraz som pridala sušený klinček. Dusím ho pod pokrievkou. Králičie mäso na začiatku varenia stráca vodu, preto vždy pridajte len toľko, aby sa šťava trochu vypustila.
  4. Zmäknutie trvá približne 1 až 1 1/4 hodiny – závisí to od veku mäsa. Pečeň pridávam až na konci, tá potrebuje len asi 5-6 minút varenia.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*