Výborný králičí paprikáš, ktorý bude chutiť celej rodine!

Zloženie:
  • 1 králik, vnútornosti a všetko.
  • 2 hlavy červenej cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vrchovatá polievková lyžica červenej papriky
  • 1 štipka chilli – podľa chuti
  • 1 čajová lyžička hladkej múky
  • 1 polievková lyžica sadla (tentoraz som použila kačací tuk)
  • 10 zrniek korenia
  • soľ
  • štipka lestianu
  • 1 lesná huba. klinček (možno vynechať)

Príprava:
  1. Králika nakrájajte na kúsky. Cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak na plátky. Rozpáľte tuk, pridajte cibuľu a na miernom ohni ju za stáleho miešania 4-5 minút opekajte. Pridáme cesnak, ešte chvíľu restujeme, stiahneme z ohňa, pridáme múku a premiešame.
  2. Pridáme červenú papriku, premiešame a hneď pridáme asi 1-1,5 dl vody. Pridám kúsky králika okrem pečene. Ja pridávam soľ, korenie, leštenec, chilli a hríb, ak máte.
  3. Tentoraz som pridala sušený klinček. Dusím ho pod pokrievkou. Králičie mäso na začiatku varenia stráca vodu, preto vždy pridajte len toľko, aby sa šťava trochu vypustila.
  4. Zmäknutie trvá približne 1 až 1 1/4 hodiny – závisí to od veku mäsa. Pečeň pridávam až na konci, tá potrebuje len asi 5-6 minút varenia.
Prajeme dobrú chuť!

Written By
More from redakcia
Masírujte tento bod na čele. Čo sa stane potom, je neuveriteľné!
Existuje veľké množstvo masážnych techník, ktoré používame najmä na uvoľnenie tela. Väčšina...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *