Výborný mrveničkový koláč s tvarohom a lesným ovocím: Pochutná si celá rodina!

Potrebné ingrediencie:
Mrvenička: (použila som 250 ml šálky)
  • 100 g masla
  • 1 šálka polohrubej múky (asi 170 g)
  • 1/2 šálky krupicového cukru (95 g)
  • 2 zarovnané čajové lyžičky prášku do pečiva
Náplň:
  • 500 g tvarohu (používam tučný vo vaničke)
  • 200 g kyslej smotany (ak ju nemáte, dajte jogurt a potom použite o 50 ml menej mlieka)
  • 250 ml mlieka
  • 1/2 šálky práškového cukru (95 g)
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 vanilkový puding (prášok)
  • 150 g lesného ovocia (najlepšie menej kyslé)

Postup:
  1. Nechajte maslo povoliť. Potom ručne zapracujte všetky ostatné prísady, až kým sa cesto nestane sypkou omrvinou. Ak sa cesto nechce drobiť, ale vyzerá skôr ako linecké, postupne pridávajte po lyžiciach múku, zapracujte ju a ak je to stále málo, pridávajte ďalej.
  2. Predhrejte rúru na 180 °C (teplo-vzdušná stačí približne 160 °C).
  3. V miske zmiešajte tvaroh, smotanu a oba cukry. Vanilkový puding opatrne rozmiešajte v mlieku, nalejte do misy a spojte do hladkej zmesi. Ovocie vyberte, umyte a osušte, potom ho zľahka vmiešajte do krémovej náplne.
  4. Tortovú formu alebo menšiu nádobu na pečenie vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Na dno rozotrite asi 2/3 zmesi mrveničky, zľahka utlačte, nalejte tvarohovú náplň a prikryte zvyškom zmesi mrveniček.
  5. Pečieme 45-60 minút, kým nie je mrvenička zlatohnedá.
DOBRÚ CHUŤ!😋👌 Podeľte sa o tento jednoduchý recept aj so svojimi priateľmi :).

 

Autor receptu: Marcela

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*